Brev från "Östberlinare"

Ur läsarbrev:

"Jag har givetvis lagt ihop ett och ett under många år och kommit fram till samma slutsatser som Ni.

Eftersom jag bor i Malmö så ser jag dagligen dansk TV och läser dansk text TV samtidigt som jag också lyssnar på dansk radio. Jag känner mig som en östberlinare under murens tid som fick sin information från väst. Tyvärr så förstår inte många att den bild vi får av massmedia är minst sagt vinklad.

Jag bodde i Polen under tio år under kommunismen. Och tråkigt nog
var det högre till tak där då än vad det är i Sverige i dag. Där hade man också tillgång till Voice of America, Free Europe samt samtliga större länder i väst som sände på polska.

I Sverige är all opposition förbjuden. Vi lever i världens första massmediala diktatur."

"Egentligen bryr jag mig inte så mycke om vad som händer med Sverige för jag har slutat att känna mig som svensk. ... Jag känner mig som skåning och jag ser med förvåning danskarnas sätt att hantera flyktingproblematiken. Rakt på sak, inga omskrivningar, tydligt språk, massmedia informerar direkt om brott begångna av invandrare eller andra generationens invandrare, man gör program om problemen som aldrig svensk tv skulle ens fundera på att visa.

Danskarna har två ord som ord som är SUNT FÖRNUFT och som är besläktade med LAGOM!

Under hela mitt liv har växelkursen sv kr legat på 100 sv 137 dk, men under de senaste femton åren så har förändringar skett till
100 sv 85 dk."

"Min fru är invandrare och tycker att vi är oerhört naiva. De enda i Sverige som får kritisera invandringspolitiken är invandrarna och de flesta som jag känner anser som Ni.

I Malmö har vi 55.000 muslimer som kommit hit flertalet under den senaste 15 års perioden, det betyder att om 15 år så har vi minst 150.000 and then what?

Jag vistades i slutet av 80-talet totalt ca 10 månader i Sovjet och då berättade mina sovjetvänner att man med datorers hjälp räknat ut kollapsen av Sovjetsystemet innom den närmaste 20 årsperioden. Jag skrattade alltid åt dessa hypoteser. Ett samhälle så granithårt rubbas inte så lätt. Vem hade trott att Berlinmuren skulle falla ett år innan den föll??? Det är faktiskt lättare att förutspå den katastrof som kommer att drabba oss än den katastrof som Sovjetunionen och Östeuropa utsattes för i samband med kommunismens fall."

"Nu finns det inga lediga bostäder i Malmö.

Danska undersökningar:
1. 9 av 10 utomeuropeiska invandrare "väljer" sin äktenskapspartner från hemlandet.
2. Varje flykting tar med sig minst två personer som anhöriga
3. 20% av arabiska ungdomar i Danmark begår brott - siffran för danska ungdomar är 5%

Så förmoda att 30.000 av muslimerna i Malmö är ungdomar som snart skall gifta sig - man gifter sig unga."

"...Sedan producerar dessa 25.000 nya familjer minst 4 barn per familj (Palestinska kvinnor föder i genomsnitt 7,3 barn, Kosovo ligger på ca 6 barn pr familj). Sedan tillkommer den pågående invandringen i form av flyktingar och sk flyktingar.

Man behöver inte vara någon större expert i matematik att vårt system kommer att rasa samman, att vi inte kan klara av försörjningsbördan av denna kommande kolloss. Detta kommer att leda till oroligheter, vi lever i ett öppet samhälle, inbördes strider, några bomber som exploderar och hela vårt system kommer att rasa som ett korthus. Våra hus lägenheter kommer att förlora allt värde över en natt då alla vill sälja och komma här ifrån och ingen vill betala.

Problemet i världen är befolkningsexplosionen och denna finns till stor del i den muslimska världen."

"Ett trick av journalisterna då man vill motivera oss för större invandring. En journalist sändes till Spanien och fästning Europa. Varför stoppa invandringen från Nordafrika då det ändå behövs undet de närmaste tjugo åren x antal milj arbetskraftsinvandrare? Vad dumt! Så får någon sk expert gråta lite krokodiltårar i TV-rutan.

Sanningen: Vill Spanien importera arbetskraft har man hela Sydamerika minus Brasilien med en spansktalande befolkning och med en kultur som är nära den egna och miljoner människor där skulle ingenting hellre än att komma till Europa och Spanien för att arbeta.

Spanjorerna tycker inte om muslimer. Det gör ingen annan befolkningsgrupp i världen heller som lever tillsammans med muslimer från Filipinerna till Nigeria.

Eller så intervjuar mean någon från UNHCR som förklarar att vi måste ta emot fler - ofta dess chef japanskan
Sadako Ogata.
Ingen svensk journalist har ens kommit på tanken att fråga denne Ogata hur många flyktingar som Japan tagit emot. Svaret är inte en enda men Japan är det land som står för störst ekonomiskt bidrag till UNHCR men man vill inte ha några framtida problem med kulturkrockar.

Jag var i Oslo för några månader sedan och frapperades av att så många svenskar arbetade där. Varför importerar Norge svensk arbetskraft? För att vi är så kulturellt närstående. Inte importerar man arbetskraft från Afghanistan. Nu är melodin bland journalisterna att vi behöver en ökad invandring på grund av behovet av arbetskraft.

Arbetskraftsinvandring.
Vi kan få så många arbetskraftsinvandrare vi vill från Ukraina, Vitryssland, Ryssland och ryssar från de områden som blivit självständiga i fd Sovjet. Människor som är välutbildade, arbetsmotiverade och som inte står oss allt för lång bort ifråga om kultur religion mm. "

"Media har avsiktligt sopat alla de här problemen under mattan och därför finns det så oerhört mycket att tala om och om jag inte hade den dagliga mediakontakten med Danmark så kanske även jag hade inbillat mig att det var fel på mitt huvud."

Vi har ännu inte kunnat nå brevskrivaren för hans tillstånd att citera honom. Tills vidare får det därför stå utan signatur. Även osignerad finner vi att texten har sitt intresse, särskilt nu efter folketingsvalet i Danmark. Läsarbrevet fick vi redan för ett år sedan, hösten 2000.