Australien:

Farlig mångfald

Ur den australiska tidningen The Courier Mail, den 10/3 -04:

POLITISK KORREKTHET DELAR SAMHÄLLET

Det federala parlamentet fått höra uttalandet att politisk korrekthet har skapat en social klyfta i det australiska samhället, som har underblåst rasrelaterade gruppvåldtäkter och fått religiösa ledare att uttrycka sympati för terrorister.

Den liberale parlamentsledamoten Steven Ciobo från Guldkusten sade att det engagemang som australier hade för att utveckla ett mångkulturellt samhälle med gemensamma samhällsvärden har urholkats av politisk korrekthet som syftar till att puffa för "värdemångfald".

Mr Ciobo sade att det bästa exemplet på den sociala oro som stödet för ett Australien med värdemångfald hade skapat var "den skrämmande brottsvågen" av gängvåldtäkter i Sydneys västra förorter för nästan fyra år sedan.

"Detta var brott som begicks mot västerländska kvinnor, utförda av brottslingar med ett värdesystem som säger att västerländska flickor är lättillgängliga eller ses som sexuellt promiskuösa," sade Mr Ciobo till parlamentet.

"Lanserandet av värdesystem där till exempel kvinnor är andra klassens medborgare, judar är moraliskt korrupta eller där västerländska demokratier ska attackeras och besegras är kränkande mot den australiska karaktären, mot våra ärvda värden och naturligtvis mot alla australier."

Mr Ciobo, som sitter en första period för Moncrieff, sade att ett annat exempel var det uttalande som Australiens främsta islamska religiösa ledare nyligen gjorde som stöd för de terrorister som utförde attackerna den 11 september 2001 mot USA.

"Dessa uttalanden, fastän de bestridits av muftin som översättningsmisstag, visar ett klart förakt för den pluralism ur vilken Australien har vuxit och till vilken så många invandrare har bidragit," sade han.

"Ett stort bekymmer för mig . . . är medvetandet om att sådana åsikter i bästa fall ofta ursäktas som kulturskillnader eller i värsta fall får aktivt stöd som någon slags överdrivet tecken på vår kulturella mognad."

Mr Ciobo sade att landets invandringspolitik borde kräva ett åtagande för ett pluralistiskt Australien ­ ett anslutande till ett "fair go", där invandrare ska återsändas om de inte kan uppfylla åtagandet.

"Det räcker inte att invandrare bara förflyttar sig geografiskt; det är våra värden som de måste anamma, inte bara våra friheter," sade han.

"Australier har ett generöst sinne - vi struntar i vilken bakgrund du har så länge som du accepterar vår."