Australien:

Klara besked

Nedanstående text är från år 2006, i översättning.

Tyvärr har vi inte uppgift om ur vilken publikation texten hämtats.
 
Muslimer som vill leva under muslimska sharialagar blev uppmanade på onsdagen att lämna Australien. Detta skedde i samband med att regeringen riktade sig mot muslimsk extremism i ett försök att förekomma framtida terroristattacker.

Någon dag senare förklarade en grupp ledande imamer sin lojalitet mot Australien vid ett särskilt möte med premiärministern John Howard, där han och hans ministrar gjorde det helt klart för dem, att muslimsk extremism kommer att stå inför ett totalt sammanbrott.

Kommunpolitikern Peter Costello, uppfattad som en uppenbar arvtagare efter Howard, antydde att vissa radikala imamer och präster kan komma att bli ombedda att lämna landet om de inte accepterar att Australien är en sekulariserad stat och att landets lagar stiftas av parlamentet.

"- Om inte detta är era värderingar, om ni vill ha ett land som lyder under sharialagar eller en rent teokratisk stat, ja, då är Australien inte landet för er", sade han i den nationella televisionen.

"- Jag kommer att säga till de präster som lär ut till folk att det finns två lagar i Australien; en som är Australisk lag och en annan som är muslimsk lag, att det är fel. Om ni inte kan acceptera parlamentariskt grundade lagar, oberoende domstolar och demokratiska principer, utan istället föredrar sharialagar samt att ni har möjligheten att ta er till ett annat land som praktiserar detta, då kanske det vore en bättre lösning att ni flyttade", sade Costello.

På frågan om han menade att radikala imamer och präster skulle tvingas lämna landet, svarade han, att det då främst rörde sig om de med dubbelt medborgarskap, som möjligen kunde bli uppmanade att lämna landet.

Utbildningsminister Brendan Nelson berättade senare för reportrarna att muslimer som inte vill acceptera våra lokala värderingar skulle ge sig av: "- Personer som inte vill bli australier och som inte vill leva i enlighet med australiska värderingar och dessutom respektera dem. Ok, dom kan faktiskt sticka här ifrån", sade han.

Troligen förargade Howards ett antal muslimer i Australien på onsdagen genom att förklara, att han var för att säkerhetspolisen skulle hålla ögonen på landets moskéer.

"- INVANDRARE, INTE AUSTRALIER, MÅSTE ANPASSA SIG. Acceptera eller åk härifrån! Jag är trött på att detta land skall behöva oroa sig om vi förolämpar eller diskriminerar vissa individer och deras kulturer. Sedan terrorattacken på Bali har vi fått uppleva en ökning av patriotism hos en majoritet av australierna."

"- Däremot hade dammet från attacken knappt hunnit lägga sig, när det politiskt korrekta etablissemanget började klaga över att vår patriotism förolämpade andra. Jag är inte emot invandring, inte heller är jag motståndare till de som söker ett bättre liv genom att komma till Australien."

"- Men det är några saker som är viktiga, för de som nyligen kommit till vårt land och även för några som är födda här, som de måste kunna förstå; och det är idén om att Australien är ett mångkulturellt land, men som fungerat bara för att man inte minskat vår suveränitet eller vår nations identitet. Som australier har vi vår egen kultur, vårt eget samhälle, vårt eget språk och egen livsstil."

"- Denna kultur har utvecklats under två århundraden av motgångar, försök och framgångar, av miljoner män och kvinnor som bara sökt sin frihet".

"- Vi talar i huvudsak engelska, inte spanska, libanesiska, arabiska, kinesiska, japanska, ryska eller några andra språk. Därför, om ni önskar bli en del av vårt samhälle, lär er vårt språk!"

"- De flesta australier tror på Gud. Detta är inte någon kristen högerextremism, någon politisk nyck, utan fakta därför att kristna män och kvinnor, på grund av kristna principer grundade denna nation och detta finns klart dokumenterat. Det är därför passande för oss att föra fram detta på väggarna i våra skolor. Om Gud förolämpar er, överväg då att välja att bo i en annan del av världen som ert nya hem, därför Gud är en del av vår kultur."

"Vi kommer att acceptera er tro, och kommer inte fråga varför. Allt vi ber om är att ni accepterar vår och att ni kan leva i harmoni och fredlig samexistens med oss. Om ni inte kan acceptera krucifixet och ni inte tycker om ´en rättvis Gud´, då skall ni allvarligt överväga att flytta till en annan det av denna planet. Vi är lyckliga med vår kultur och har inga önskningar att ändra på den, och vi bryr oss verkligen inte om hur ni gjorde saker och ting därifrån ni kom. Vi menar bara, behåll er kultur, men tvinga inte den på andra."

"Detta är VÅR DEL AV VÄRLDEN, VÅRT LAND, och VÅR LIVSSTIL, och vi tillåter er varje möjlighet att kunna uppleva och uppskatta allt detta. Men så fort ni börjar klaga, gnälla och gnata, på vår flagga, våra skyldigheter, vår kristna tro, vårt sätt att leva, uppmanar jag er strängt att ta fördel av en annan av Australiens stora friheter; nämligen - ´RÄTTEN ATT GE ER AV HÄRIFRÅN´!".

"Om ni inte är lyckliga här så GER ER AV! Vi tvingade er inte att komma hit. Ni bad om att få komma och att få stanna. Så acceptera det land som NI accepterade som ert nya hem."