Agendaredaktionen avgår?

"De ansvariga på Agenda måste avgå". Så löd rubriken till en debattartikel i Aftonbladet den 12/5 -02, skriven av Kurdo Baksi, Jose Alberto Diaz och Masoud Kamali.

Bakgrunden är att Agenda släppte fram Sten Andersson (sd) i en direktkonfrontation med Lars Lejonborg (fp).

 


AB-trion :

"...Licensfinansierad tv ger utrymme till ett främlingsfientligt parti för att sprida ett budskap som bygger på lögner och desinformation. Budskapet från sd, en organisation med många medlemmar med rötter i rasistiska grupper, har en i grunden diskriminerande människosyn. 'Svenskarna först' är deras ledstjärna."

Ett parti som Sverigedemokraterna får inte ges mediauppmärksamhet, menar trion, och ser Agendainslaget som "ett opportunistiskt och ogenomtänkt agerande som bryter dess isolering oförlåtligt - oavsett om det kommer från ett riksdagsparti eller statlig tv."

Baksi-Diaz-Kamali kräver nu bestraffning av redaktionen för TV-programmet: "Mot bakgrund av ett agerande som visat dåligt omdöme och okunskap kräver vi att de ansvariga på SVT:s 'Agenda' lämnar sina arbetsuppgifter till några andra."

 


I diskussionen om invandringens kostnader pendlar kalkylerna, från ett rent plus till ett ett minus på över 200 miljarder kronor per år. Inte ens de kalkyler som hamnar högst har dock fått med en typ av kostnader som ovanstånde artikel vittnar om.

Det är inte det första exemplet på hur människor som kommit till Sverige förebärande förföljelse och fått en "fristad" svarar med att kräva inskränkningar av demokratiska rättigheter för oss svenskar.

Även om Sverigedemokraterna inte existerade skulle behovet av en fri och öppen debatt nu vara skriande, en debatt om invandringens konsekvenser för det svenska samhället och utsatta grupper av svenskar.