Djurmisshandel

Ingår djurmisshandel i arsenalen för de politiskt korrekta, som märker att deras argument inte bär, utan istället satsar på hot och repressalier?

Björn Hammarbäck måste avgå som ordförande för socialdemokraterna i Fagersta, ja han tvingades till och med lämna partiet. Detta inträffade efter uttryckliga hot, riktade mot hans dotter. Det som föranledde hoten var en från partilinjen avvikande uppfattning beträffande invandringspolitiken.

De som framförde hoten krävde att Hammarbäck skulle lämna "vårt parti", vilket antyder att de såg sig själva som socialdemokrater. Klart är att ingen ledande socialdemokrat, i Fagersta eller på riksnivå, tagit avstånd från hoten. Innan de uttryckliga hoten framföres hade företrädare för SSU i Fagersta officiellt krävt Hammarbäcks avgång som s-ordförande.

Nu har Björn Hammarbäck på nytt blivit utsatt.

Ur Fagersta-Posten den 21 juni 2005:

"Efter att ha utsatts för våld tvingades ett öga opereras bort på en av Björn Hammarbäcks hästar. Förre s-ordföranden i Fagersta misstänker att misshandeln har samband med de tidigare sabotage han utsatts för.

Det var under sin tid som socialdemokraternas ordförande i Fagersta som Björn Hammarbäck gjorde en del uttalanden och debattinlägg om kostnaderna för invandringen. Det ledde till hot mot familjen som bedömdes som så allvarliga att han avgick som s-ordförande.

Man målade också hakkors på gården i Ulfsbo.

Familjen Hammarbäck har flera hästar. Men den här dagen - i torsdags - var bara stoet Cherie kvar i hagen. Dagen därpå upptäckte familjen att Cheries ena öga var skadat. Hon undersöktes av veterinär som konstaterade att skadan var omfattande. Det blev sedan iltransport till djursjukhuset i Strömsholm där Cheries öga opererades bort.

Vad som egentligen hände i hagen i Ulfsbo är oklart. Klart är däremot att Cherie utsatts för kraftigt våld. I ett utlåtande skriver veterinärer på djursjukhuset bland annat att hästen utsatts för 'ett trauma innebärande kraftigt våld genom slag mot höger öga'.

Av slaget sprack iris och ögat kunde inte räddas, konstaterar veterinärerna som också framhåller att det inte var något främmande föremål som orsakat skadan.

- Om de vill komma åt mig är en sak, men att för den skull ge sig på ett oskyldigt djur på det här sättet tyder på total avsaknad av intelligens och empati!

Björn Hammarbäck är både ledsen och upprörd och misstänker att misshandeln har ett samband med de tidigare händelserna.
- Jag kan naturligtvis inte veta säkert, men det är lätta att tro eftersom Cherie uppenbarligen utsatts för kraftigt våld."


Händelsen är polisanmäld.

 


 

 Se vidare:

Hammarbäck

YTTRANDEFRIHET 2005