Nytt Sjöbo?

Kommer vi - med hjälp av Folkpartiet - att få ett nytt "Sjöbo"? Efter förslag om folkomröstning om flyktingmottagningen till kommunen, från fp i Olofström, anmäler sig frågor:

1. Kommer en sådan folkomröstning att förverkligas?

2. Kommer media i så fall att reagera likadant mot Olofström som man gjorde mot Sjöbo 1988?

Ur SYDÖSTRAN, den 10/8 -02:

"Vill ha röstning om flyktingpolitiken

Folkomröstning om flyktingmottagande i Olofström? Efter många diskussioner om avtalet med Migrationsverkets vara eller icke vara
kan hela frågan hamna i händerna på befolkningen själv.

Jag ställer mig definitivt bakom en folkomröstning i det här fallet, säger Folkpartiets ordförande Emanuel Norén.

Efter lättare pajkastning mellan kommunalrådet Margaretha Olsson (s), Torsten Cairenius (m) och Bo Edenborg (Fp) vill Emanuel Norén nu ta frågan ur politikernas händer och låta väljarna bestämma. Det skulle i så fall bli den första kommunala folkomröstningen i Olofström någonsin.
­ Vi företräder befolkningen, vi sysslar inte med politik för egen vinnings skull, säger Emanuel Norén (Fp). Vi måste lyssna till vad de som bor här har att säga i en sådan här viktig sak.

Han upplever att det finns ett starkt motstånd mot en förlängning av avtalet med Migrationsverket. Folkpartiet står enat bakom ett nej. Enligt partiet finns det inga ekonomiska förutsättningar och heller ingen folklig förankring..."


 Se vidare:

Centern kunde vara...