image
image
image
image

 Ur FRI INFORMATION:


Tio år efter Sjöbo: först nu får det sägas

I oktober 1997, 10 år efter massmedias och det politiska etablissemangets fördömande av Sjöbocentern, får det äntligen sägas, det som varit underkastat striktaste censur: Flyktingpolitiken knäcker kommunernas ekonomi. Så sent som våren 1997 fördömdes Folkviljan och Massinvandringen för påpekandet att flyktingpolitiken tar resurser från vård och omsorg. Motargumentet var som vanligt att det är fel att ställa två svaga grupper mot varandra.

Den 25 oktober 1997 skrev tre socialdemokratiska kommunalråd från Malmö, Landskrona, respektiver Norrköping på Dagens Nyheters debattsida under rubriken "Allt går till flyktingar". Man fastslog att statens extrabidrag till kommunerna, de så kallade Perssonpengarna, avsedda för skola, barnomsorg och äldreomsorg, helt äts upp av kostnader för invandrare och flyktingar. Kommunalråden skriver:

"I detta läge kan man uppfatta två tydliga och skrämmande hotbilder. Den ena består i att stora grupper av de nya kommuninvånarna riskerar att låsas fast i bestående utanförskap, vilket kan få förödande konsekvenser, inte minst för barn och ungdomar, som utgör cirka 30 procent av de flyktingar som mottagits under de senaste åren.

Den andra hotbilden innebär dramatiskt ökade socialbidragskostnader som hotar att urholka kvaliteten i kommunernas kärnverksamheter".

Nu kan det alltså äntligen sägas, det som kritikerna av invandringspolitiken sagt i åratal. Den generösa flyktingpolitiken raserar den svenska ekonomin och drabbar allra hårdast de svagaste grupperna svenskar.

 

När skall Bengt Westerberg, Carl Bildt, Pierre Schori och alla de andra verkställarna av "en generös och humanitär" flyktingpolitik ställas till ansvar?
image


 
image
 
 
image