Serievåldtäkt

Vi lever i en ny tid, med nya begrepp. Inte bara nya begrepp om vad som är rätt och fel utan också nya s.a.s. facktermer. Vi har lärt oss att det finns inomhusvåldtäkter och utomhusvåldtäkter, enkla våldtäkter (dvs med en ensam gärningsman) och "gängvåldtäkter",våldtäkter på minderåriga respektive kvinnor i myndig ålder, ja, även våldtäkter på män.

Det senaste tillskottet exemplifieras i BLT den 25/9 -04. Det handlar om att där en gärningsman slutar tar nästa vid, i något slags tyst samförstånd, utan att de behöver känna varandra.

"Den våldtagna kvinnan trodde att 19-åringen skulle hjälpa henne.  I stället våldtogs hon igen.  I går fastställdes tingsrättens dom mot mannen.

 Den 28-åriga kvinnan var den 29 maj på väg hem från en kväll på en nattklubb och befann sig i Kungsmarken. .. Kvinnan blev upphunnen av en man som tidigare på kvällen, utanför nattklubben, uttryckt vilja att ha sex med henne. Nu nöjde han sig inte med ett nej, utan bakband och våldtog henne.

Då dök en 19-åring upp. Våldtäktsmannen flydde och kvinnan var lättad över att få hjälp. Men det slutade i ny skräck. Räddaren försökte aldrig hjälpa henne. Han utnyttjade hennes hjälplösa tillstånd och också han våldtog henne.

19-åringen nekar.

"Men Blekinge tingsrätt trodde mer på kvinnan. 19-åringen dömdes för grov våldtäkt till tre års fängelse och utvisning med förbud att återvända i tio år. Han skulle också betala 120 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Domen överklagades till Hovrätten över Skåne och Blekinge. I går kom utslaget. Tingsrättens dom om tre års fängelse och skadeståndskravet fastställdes. Hovrätten ändrade endast beslutet om utvisning i tio år. Tidsbegränsningen togs bort. Enligt den nya domen får 19-åringen aldrig komma tillbaka till Sverige igen."