Inga hinder

Ur Sydsvenskan den 20/10 -06:

"INGA HINDER FÖR RUMÄNER OCH BULGARER

Sverige bör inte ha några övergångsregler för arbetskraft från Rumänien och Bulgarien när de blir medlemmar i EU från nyår, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt (m).

- Vi har inte haft det för de andra länderna som blev medlemmar 2004, och jag ser ingen anledning att behandla bulgarer och rumäner annorlunda, säger Reinfeldt till svenska journalister efter förberedande träffar med partikollegor från övriga EU, inför EU-toppmötet i finländska Lahtis."
 
"...Storbritannien och Irland talar båda om att någon form av hinder från de två nya länderna måste införas och debatten om strömmen av arbetskraft har hårdnat betydligt. Det har också kommit riktigt många personer från framförallt Polen och de baltiska länderna för att arbeta där, många fler än enligt de ursprungliga bedömningarna. Men de allra flesta av dem har lätt fått arbete.
 
Reinfeldt är inte oroade över att få oönskad mycket arbetskraftsinvandring från Rumänien och Bulgarien, utan hänvisar till erfarenheterna från östutvidgningen 2004."