Ang. prostitution

Aftonbladet ägnade den 22/3 -03 fem helsidor åt "FLICKUPPRORET". "Varannan tjej kallas hora - stoppa förnedringen NU". AB manade läsarna att "säga ifrån". Ingenstans på dem fem sidorna kopplades dock problemet med det fenomen som i andra sammanhang av pk-iterna lovordas som "berikning". Nämligen invandringen.

Dagen därpå har dock Anders Westgårdh en krönika i Aftonbladet under rubriken "Våga inte kalla min dotter för hora..." Där skriver han fasktiskt att det handlar om följderna av en gettokultur:

"... skolan där det verkar ha spårat ur fullständigt med trakasserier och mobbning och sexism och den här nya prylen som går ut på att man kallar varandra för saker och glåpord som hora och bitch och slyna enligt en importerad gettokultur eller vad det nu är och jag tänker att om jag någonsin får höra någon kille kalla min dotter hora så kommer jag att explodera av raseri inombords ... och spänner ögonen i honom och inte alls skriker utan lugnt men bestämt säger:

 'Du kallade min dotter för hora.'

 'Avafanjamenainge'

 Du kallade min dotter för hora. Du påstår alltså att min dotter är prostituerad, att hon säljer sex?

 Nämendeejuinte

 Det är en väldigt allvarlig anklagelse och jag kommer att kontakta polisen och underrätta dina föräldrar och jag vill att du ställer upp som vittne eftersom du uppenbarligen har viktig information om min dotter och kanske till och med kan peka ut några av hennes kunder..."

 

 


Det var samme Anders Westgårdh som den 23/11 2001 hade en AB-krönika under rubriken "Någonting är ruttet i staten Danmark"

Han kunde där inte acceptera det danska folkets partival till Folketinget, vilket gav Danske Folkeparti 22 mandat. Westgårdh skrev om "danskjävlar" . I praktiken för att de då hade insett - och ville försöka göra någonting åt - det som hans själv nu inser (eller förefaller inse, åtminstone delvis):

"...Sitt där med era mustascher och drick Tuborg tills korna kommer hem. Sitt där och inavla er tillbaka till stenåldern. Men kom sen inte kravlande över Öresundsbron efter sympati när isoleringen övergår i tristess - för här har ni inget att hämta. Danskjävlar.

Ursäkta om jag verkar grinig men jag är egentligen mest dyster. Ännu ett land målar sig brunt på Europakartan. Denna gång är det jovialiska Danmarks tur att sälla sig till den växande skaran av europeiska länder som ger främlingshatet fria tyglar genom att rösta in extremhögern i parlamentet. Nånting är sannerligen ruttet i staten Danmark."

 Mest upprörande var inte att "en viss Pia Kjaersgaard och hennes Dansk Folkeparti tagit sig in i Danmarks riksdag ", nej värst var något annat:

"Det upprörande är att 'riktiga' och traditionellt 'normala' partier inte kunnat avhålla sig från att slicka de höga stövlarna och med slappa händer ge efter för pöbeltryckets deliriska krav på Danmark åt danskarna.

Genom att klä rasistiska budskap i kejsarens nya kläder lyckades den uppenbart obehaglige Anders Fogh Rasmussen göra Venstre till Danmarks största parti. Populistiskt medlöperi blev hans billiga biljett till statsministerposten, där han nu kommer att fjärrstyras i invandrarfrågor av den lika uppenbart obehagliga Pia Kjaersgaard."

 


Men det är kanske inte så noga vad Anders Westgårdh skriver.

Det viktiga är att han får betalt.